mesterve 2012.03.15. 09:24

11 éves nagyfiú

 

 

 

Nagyon Boldog Szülinapot Danikám!

 

 

 

mesterve 2012.01.02. 12:03

BUÉK

 

mesterve 2011.12.28. 15:07

2 év

 Már 2 éve. 2 nagyon rövid év telt el mióta velünk van Ádám baba. Már nem is olyan baba. Inkább kisfiú kezd lenni, bár még felfedezhetők benne a babás vonások is. Főleg azért mert olyan ksi picurka. :-) A 2 éves státusz szerint 86 cm és 11 kg mindössze. 

Az elmúlt hetekben rohamosan fejlődik a szókincse. Még mindig csak szavakban beszél ugyan, de abból már rengeteget ismer és használ. Mondatokat még nem alkot. Imádom a kis hangját, ahogy dumál. :-) Mindent elmesél, egész kis történeteket is elmond, elmutogat, egy szóval összefoglalva a lényeget. Pl: Rody lovat akart karácsonyra: Mit kérsz karácsonyra Ádám? Ádi: Lóóóó!  Én: Milyen lovat? Ádi erre elkezd ugrálni fel alá a lakásban. 

Tegnap pedig kérdeztük tőle hogy tudje e kinek lesz ma a szülinapja! Erre monja hogy: "Igen! Én!" Mire én kérdezem: Hány éves vagy? Erre ő rávágja: Kettőőőő!

Imádom hogy már ilyen jól lehet vele kommunikálni. Csak ritkán kell találgatni mit is akar mondani, és ha végre kitaláljuk mit akar mondani akkor nagyon boldog. :-))

Az étvágya mostanában nem a legjobb. Hébe hóba eszeget valamit. Nem képes megülni az asztalnál és enni. Remélem nem tart sokáig ez az időszak.  De érdekes a bölcsiben azt mondják egész jól eszik. Biztos a többi gyerekkel együtt élvezetesebb az evés.

Egyébként pedig imádnivaló, hízelgős időszakában van. Egyszerűen nem lehet rá haragudni bármi galibát okoz is. Úgy tud ölelni hogy minden szív ellágyul. :-))

Hát ilyen a mi kis 2 évesünk!

 

mesterve 2011.12.25. 19:37

Karácsony

 

 

Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánunk

minden kedves olvasónknak!

mesterve 2011.10.26. 11:29

Készülődés


 

Úgy döntöttem idén a fiúk saját készítésű adventi naptárt fognak kapni. Merthogy!!

 Naptár az kell, de én utálom ezeket a 200Ft-os adventi naptárakat, amibe egyrészt csak csoki van, másrészt pedig köze sincs a csokihoz. Aztán vannak a drágább naptárak úgymint Milka stb. Na ezek ugyan finom csokit rejtenek de ez is minden napra egy csoki. És vannak a Lego naptárak amik nagyon tetszenek. Azt hiszem a Dani is imádná őket. DE! Baromi drágák. 6-7-8 ezer Ft darabja. 

Szóval úgy döntöttem hogy saját készítésű naptár lesz. Abba aztán lehet csoki, kis ajándék miegymás.

Azt még nem döntöttem el milyen lesz a végleges naptár de több ötletet is találtam amik tetszenek:

 

 

1.Az egyik ez a kartontölcsérekből álló naptár. Szerintem nagyon szép és nem utolsósorban nem egy nagy ördöngőség elkészíteni.

2. A másik ez a WC papír gurigából készült. Ez is nagyon mututós és nem túl bonyolult.

3. Aztán itt vannak ezek az aranyos kis tasakok, amik borítékból készülnek. Ezekből is szuper naptárat lehet készíteni. 

4. és egy újabb WC papír gurigás ötlet.

És még persze rengetek féla egyszerű de nagyszerű naptár ötletet lehet találni például itt és itt.

Szóval egyenlőre a bőség zavarával küzdök. Még nem döntöttem el milyen is lesz. De azt már elterveztem miket pakolok bele nekik. Kalkulációm szerint 2400-2500 Ft- ból ki fog jönni persze fejenként. Deez még mindig barátságosabb mint a Lego naptár.

Szóval hogy mik is kerülhetnek bele:

És még rengeteg ötletem van. :-)  Ádinak azt hiszem azért könnyebb lesz összepakolni a csomagokat. A Daninak már nehezebb kiválasztani minek is örül ezekből. Annak azért örülök hogy 10 éves kora ellenére minden apróságnak is tud örülni. Szóval nem hiszem gond lesz.

A terv kész a megvalósítás egyenlőre még várat magára. :-)

mesterve 2011.10.26. 10:32

Ismét bölcsi

 Ádám bölcsis jele a Hajó lett.

2 hét alatt  remekül beszokott a bölcsibe. Azt hittem sokkal nehezebb lesz. Az első ottalvásnál, szó nélkül lefeküdt és  is aludt :-OOOO

Hozzáteszem ha nem vagyok ott a mama se tudja lefektetni mert torkaszakadtából üvölt, de a bölcsi az más. Ott mindenki alszik. :-) Ügyesen eszik is ott nincs semmi gond. reggelente még sirdogál amikor otthagyom, de napközben már nem pityereg. Na jó nagy ritkán ha kimennek az udvarra és látja a házunkat akkor elkeseredik, de ennyi belefér azt hiszem.

Node! 2 hét bölcsi után le is betegedett ahogy kell. Elévileg már hétfőn mehetett volna de jobbnak láttam még otthonmaradni vele 2 napot, így csak ma mentünk újra bölcsibe.

Angyalom nem igazán volt képbe reggel hogy hova is megyünk. Szerintem ezalatt az egy hét alatt sikeresen lezárta magába a bölcsitémát, hoigy akkor többet nem megyünk. :-) Reggel amikor bevittem a csoőportba teljesen meg volt lepve. Csak csodálkozva nézett mindenfele. Annyira meglepődött hogy még sírni is elfelejtett amikor elköszöntem tőle. :-O :-)

Szóval kiváncsian várom a délutánt, hogy hogy viselte az egész napos bölit. 

mesterve 2011.10.06. 15:06

Megkezdtük a bölcsit

 Nagyon-nagyon fájó szívvel. :-(

Rettentő hamar ment el az elmúlt 22 hónap. És Ádám még olyan pici nekem. Nem normális hogy az embernek nincs más választása,  minthogy bölcsibe adja, alig 22 hónapos csemetéjét. Már ha meg akar élni valahogy. Merthogy a huszonakárhányezer forintos GYES-ből ez lehetetlen. Na de lassan beletörődök. 

1. nap: Hétfőn kezdtük. A Dadák nagyon szimpatikusak, ez azért megkönyítettea dolgot és oldotta bennem a feszültséget. Első nap egy órácskát töltöttünk ott. Láthatóan nagyon jól érezte magát az én csöppöm. Minden érdekelte, mindent megvizsgált, kipróbált. Végig az udvaron voltunk. Egy kislány rögtön a kegyeibe is fogadta és kijelentette, hogy ő nagyon szereti az Ádámot. :-)) Egy óra elteltével aztán elköszöntünk. Elsőre éppen elég is volt.

2. nap: 10 órára mentünk. Jókedvű volt, tetszett neki hogy ismét megyünk játszani a bölcsibe. Ismét végég az udvaron voltunk, ám nekem be kellet mennem az irodába aláírni egy-két papírt ezért 10 percre magára hagytam. Szóltam neki hogy bemegyek, ő pedig nem igazán foglalkozott vele egészen addig amígészre nem vette hogy tényleg eltüntem. Na itt eltörött a mécses. A kapu felé mutogatott úgy sirt, de hamar el tudták terelni a figyelmét. Amire visszértem a többiekkel homokozott. Kb 1-1,5 órát maradtunk.

3. nap: 9 órára mentünk. Még bent játszott a csoport. Végre a benti játékokat is felfedezhettük. Nagyon jól érezte magát. Ügyesen leült a kis helyére tízórainál és meg is ette. Inni ivólét kaptak amit nem nagyon értékelt, mondtam hogy inkább vizzel kínálják azt inkább megitta. 10 órakor kimentünk az udvarra hogy ott folytatódjon a játék és itt jött a neheze: el kellett mennem 20 percre. Érezte mert kifelé menet már nem ment el a lábam mellől sehova. Amikor elköszöntöm mondtam hogy elmegyek a boltba és mindjárt jövök is vissza érte. Na itt rögtön sírva fakadt és rohant a kapuhoz hogy ő is jön. A szívem szakadt meg érte. :-(  Nem tudom mi játszódhat le a kis lelkében, ilyenkor. Rettentő rossz érzés otthagyni. Amikor mentem érte szépen játszott a többiekkel. Azt mondák hamar megnyugodott de ha meglátta a kaput sírva fakadt angyalkám. Amikor visszamentem odabújt egészen a nyakamba és egy hatalmas sóhajjal nyugtázta hogy Anya nem hagyta el...visszajött. Utána azt hittem rögtön haza akar menni, de tévedtem. Ebédig maradtunk, olyan jól eljátszott.

4. nap: 9 órára mentünk, szintén 10 órakor amikor az udvarra mentek el kellett köszönnöm tőle. Megint sírt. Most azt mondták megpróbálják megebédeltetni is, de menjek oda negyed 12-re hogyha nem megy akkor bemehetek én megetetni. Amikor hazamentem 10 órakor, tűkön ülve vártam hogy mehessek érte. Olyan üres volt a ház. Nagyon rossz nélküle. :-( aztán visszamentem negyedre de nagyon ügyesen evett. Az egész ebédet megette, még az almából repetázott is. Azt mondták hamar megnyugszik miután elmegyek, de látja az udvarról a házunkat és arramutogat. Akkor eszébe jut és sírva fakad. :-( Amikor meglátta hogy megjöttem hatalmas mosollyal ugrott a nyakamba és nagyon bújt. De hazafelé nagyon jó kedvű volt hangossan kacarászott.

 

Holnap lesz az 5. napunk már fél 9-re megyünk, hogy több időt töltsünk ott. A Dadák szeretnék ha kedden már ott aludna. Én meg nagyon nem szeretném még. Ha rajtam múlna egész hónapba hazavinném ebéd után, de azt mondják a 2 hetes beszoktatást csináljuk végig. Nem tudom. Nagyon nehéz. A legrosszabb hogy én otthon "ülök" a gyerek meg a bölcsibe van. Amikor olyan pici még, és annyira szüksége van még az Anyára. Biztos nem érti miért hagyja ott anya a bölcsibe. Biztos azt hiszi hogy ár nem szertejük!! :-S :-D

Na jó most már abbahagyom az önsajnálatot. :-D Túl kell lenni rajta és kész. A jhó oldala hogy Januárra már teljesen hozzá lesz szokva a bölcsihez és anya mehet dolgozni. 

Folyt.köv.

mesterve 2011.09.22. 16:08

Nagy sportágválasztó

 Hétvégén a veszprémi stadionban került sor a angy sportágválasztó rendezvényre, ahol több mint 50 sportág közül választhattak az érdeklődők. Szombaton az egész napunkat ott töltöttük. Nagyon szuper volt.

Már elötte két héttel kinéztem magamnak hogy ide el kell jönnünk hiszen  Dani még nem talált rá az igazán neki való sportra. 

Délelött Ádám babó is velünk tartott aki szintén hatalmas lelkesedéssel próbálta ki a jégkorongot, az akadályfutást (-és akadálykismotorozást :-)), a röplabdát és szinte mindent.

Hazamentünk ebédelni majd míg a legkisebb aludt Danival visszamentünk, és zárásig ott is maradtunk. Szinte minden sportágat kipróbált, örültem hogy ilyen lelkes.

A végén három sport jött be neki a legjobban:

  1. a Capoeira
  2. a Baseball
  3. és a Tollaslabda

 

A Capoeira nekem is nagyon tetszik. És Daninak kifejezetten jó lenne. Kapna egy kis tartást, tanulna egy kis fegyelmet. Számomra a capoiera a zenét a táncot és a harcművészeteket egyesíti. Nagyon tetszik, hogy mindenből tanulnak egy kicsit. Minden mozgást zenére végeznek, nagyon látvényos. Dani kb. 1 órán át próbálgatta elsajátítani az alapokat. :-)

A dolog hátulütője, hogy veszprémben nincs gyerekcsoport, kevesen érdeklődnek. .-( Így aztán várnunk kell mert a felnőttekhez csak 12 éves kor fölött járhat. Addig is jelezzük hogy igény a részünkről lenne.

A baseball-hoz céltudatosan mentünk, egyrészt mert én is imádom, másrészt mert Dani nyáron a kalandparkba kipróbálta és nagyon ment neki. Nem akarták elhinni hogy elsőre csinálja. Minden labdát eltalált.Itt is nagyon belejött, azt mondták nagyon ügyes benne.

Így aztán most fel kell keresnem a  nemesvámosi baseball csapatotl hogy mikortól vihetem az ifjú utánpótlást. :-)

A tollaslabda szintén nagyon bejött. Mondjuk mindig is szerettük. Amíg lehetett és le nem szedték a tornateremből a hálót ott játszottunk. Itt is érdeklődtem edzés után. Ez a legegyszerűbb eddig. Minden kedden 6 óraskor a veszprémi stadionban  tollaslabda edzés gyerekeknek. Na erre biztosan elmegyünk. :-)

Arra gyorsan járöttünk hogy a mi gyerekünknek nem a "hagyományos" sportok jönnek be, mint a foci, kézilabda stb. Inkább a különlegesebb sportokra bukik. :-)

A Baseball csillag :-):

A falmászást is kipróbálta:

 

 

 

mesterve 2011.09.09. 21:10

Ádám nap

Névnap ide vagy oda, a mai nap legkisebbünk számára nagyon nyűgősen telt. Már reggel sirdogálva ébredt és  ezt lefekvésig folytatta is. Sajnáltam szegényt, talán bújkál benne valami. :-S

No de azért az ünneplés nem maradhatott el. Volt ajándék, csomagolópapír hegyek, süti, nasi miegymás. Ettől aztán Ádinak is jobb hangulata kerekedett. Legkedvesebb ajándéka egy bébitaxi lett. Igaz megfogadtam hogy ilyesmit nem veszek, ugyanis van már kismotor, tricikli, dömper, gondoltam minek nekünk még egy járgány. Hát tévedtem!

Konkrétan semmi más nem érdekli igazán a fiamat mint ezek. Mindegy hogy , csak közlekedni lehessen vele. És ha még autóformájú is......!!!!!!!! És még kormánya is van....!!!!!! :-) Férfiak!! :-D

Még egyszer boldog névnapot kisfiam!

 

 

mesterve 2011.09.06. 14:56

Újra suli

 Nagyon nem vártuk. Én se, ő se. Hamar elment a nyár, nyaralni nem jutottunk el idén sehova, de azért akadt program így is rendesen. Jó lett volna ha tovább tart. 

Főleg azért mert mostanában nagyon nem könnyű vele, és jó lenne több időt együtt tölteni. Ez már a kamaszkor...nem a kiskamasz kor, hanem az igazi nagykamasz kor. Pedig még "csak" 10 éves.

Rengeteget gondolkozom mit kéne máshogy csinálnunk, lehetne e jobban és többet figyelni rá. Nem tudom. Az utóbbi időben sok a veszekedés. Flegma, lusta, visszabeszél, megsértődik, úgy érzi mindenki összeesküdött ellene. Aztán ha éppen a jobbik lábával kel fel akkor meg a legjobb fej gyerek a világon. Akkor mindenben segít, kitalálja hová menjünk Ádámmal sétálni stb. 

Persze tudom azt mondják ezt a kort át kel vészelni, de nem tudom hogyan. És a legrosszabb hogy nem tudom jól kezelem-e. Szeretném ha 15-6 évesen is hozzám fordulna ha valami gondja van. Nagyon nehéz most, és látom rajta hogy neki is rossz. Keresi önmagát, szeretné ha felnőttként kezelnénk de bizonyos helyzetekben kisgyerek maradna még. 

Most kezdődött a negyedik évfolyam és ezután egyre csak nehezebb lesz.