mesterve 2011.12.28. 15:07

2 év

 Már 2 éve. 2 nagyon rövid év telt el mióta velünk van Ádám baba. Már nem is olyan baba. Inkább kisfiú kezd lenni, bár még felfedezhetők benne a babás vonások is. Főleg azért mert olyan ksi picurka. :-) A 2 éves státusz szerint 86 cm és 11 kg mindössze. 

Az elmúlt hetekben rohamosan fejlődik a szókincse. Még mindig csak szavakban beszél ugyan, de abból már rengeteget ismer és használ. Mondatokat még nem alkot. Imádom a kis hangját, ahogy dumál. :-) Mindent elmesél, egész kis történeteket is elmond, elmutogat, egy szóval összefoglalva a lényeget. Pl: Rody lovat akart karácsonyra: Mit kérsz karácsonyra Ádám? Ádi: Lóóóó!  Én: Milyen lovat? Ádi erre elkezd ugrálni fel alá a lakásban. 

Tegnap pedig kérdeztük tőle hogy tudje e kinek lesz ma a szülinapja! Erre monja hogy: "Igen! Én!" Mire én kérdezem: Hány éves vagy? Erre ő rávágja: Kettőőőő!

Imádom hogy már ilyen jól lehet vele kommunikálni. Csak ritkán kell találgatni mit is akar mondani, és ha végre kitaláljuk mit akar mondani akkor nagyon boldog. :-))

Az étvágya mostanában nem a legjobb. Hébe hóba eszeget valamit. Nem képes megülni az asztalnál és enni. Remélem nem tart sokáig ez az időszak.  De érdekes a bölcsiben azt mondják egész jól eszik. Biztos a többi gyerekkel együtt élvezetesebb az evés.

Egyébként pedig imádnivaló, hízelgős időszakában van. Egyszerűen nem lehet rá haragudni bármi galibát okoz is. Úgy tud ölelni hogy minden szív ellágyul. :-))

Hát ilyen a mi kis 2 évesünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://danillo.blog.hu/api/trackback/id/tr553502091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása