mesterve 2011.09.06. 14:38

20 hónapos

 és 9 napos a mi Ádi babónk. 19 hónapos koráig tulajdonképpen egyetlen szót sem szólt a mi nyelvünkön. Persze nem aggódtam mert Dani szintén nem kapkodta el annak idején a beszédet.De hát Pasik ugyebár....... :-)) Azóta viszont minden nap új szóval örvendeztet meg minket. Kezdte a Mama, Papa, Baba, szavakkal, majd kezdte utánozni a libát (ami inkább egy aggresszív libára emlékeztető: GA-GA :-)), az oroszlánt, a kisegést stb., majd ezt követte az azóta is közkedvelt Apaaaa. (Az anyát, egyáltatán nem mondja még :-S) 

A mai két szavunk pedig a kuka, és az atóóó (Autó). Meg kell zabálni!!

Továbbra is igazi természetkedvelő. Mindegy hova csak menjünk. Ez most még nem is probléma de nem tudom mi lesz velünk ha rosszabbra fordul az idő. Mindenesetre beszereztem nekivaló zsírkrétát, ami szerencsére nagy népszerűségnek örvend. Alkot mindenhova, papirra, asztalra, földre.....:-), szerencsére könnyen takarítható.

Az alvása nagyon szuper az utóbbi időban. Hozzáteszem köztünk alszik, a kiságyat kivontuk a forgalomból. DE! Este 8-9 körül viszonylag hamar elalszik (bár csak velünk megy a dolog), és egyetlen éjszakai ébredés nélkül reggel 7-ig húzza a lóbőrt. Akkor beszlopálja a reggeli 2,5 dl tejcsijét és édesen alszik tovább fél 9-ig. Szóval e téren boldogság van.

Gondolkodtam rajta hogy nem ártana beszoktatni a saját ágyába, de az az igazság imádok a kis szuszogó csomag mellé bújni. :-)))) Úgyhogy marad,........apa se bánja. :-))

Ha itthon vagyunk napközben mindenben segédkezik. Jön mosogatni, törölget, felmos, felsöpör, igazi kis házitündér. Játékok közül a formaberakós, kalapálós, fakirakós játékok a nyerők, a játszótéren pedig a csúszda a nagy sláger. 

Napközben 1 óra körül fekszik le és 2,5-3 órát szunyál a kisember, de ha a program úgy adja olykor kimarad az alvás. Akkor azért 6-7 körül már nyüglődés van, de ez érthető.

Egyébként rettentően barátságos, mindenkire mosolyog, mindenkinek integet. Egyrejobban eljátszik más gyerekekkel is. Érdekli a nagyobbak ténykedése, mindent megvizsgál, mindenre kiváncsi. Egyszóval életrevaló kiskölök. :-)

Bölcsi még mindig bizonytalan. :-S Jó lenne tudni már konkrétumokat. Megyünk-nem megyünk még mi se tudjuk. Rossz ez a bizonytalanság. 

A bejegyzés trackback címe:

https://danillo.blog.hu/api/trackback/id/tr333206631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása